Vem är jag?

                                 En liten presentation:

 
Jag heter Annika Fransson, och jag är född och uppvuxen i Helsingborg.
Jag har sjungit så länge någon kan minnas, och började i Stenbockskyrkans barnkör, under ledning av Maud Rydén, när jag var åtta år gammal.
Andra körer jag sjungit i är Felicitas, Helsingborgs Konserthuskör, Helsingborgs Flickkör och Diskantkören. När jag var 18 år började jag ta sånglektioner för Anna-Lena Tideman. Hon lade grunden till mina vidare sångstudier.


1993 flyttade jag till Wien, Österrike, där jag började studera vid Konservatorium der Stadt Wien. Där studerade jag solosång, men även opera och operett.
Jag blev kvar i Wien längre än vad som var planerat, jag fick helt enkelt mycket jobb!
Bland annat var jag förstesolist i Salonorchester Alt-Wien, gjorde flera roller i operor och operetter samt var flitigt anlitad konsertsolist.
Trots att jag inte är infödd Österrikare lät de mig ofta sjunga sina älskade Wienerlieder!

2004 flyttade jag tillbaka till Sverige och Helsingborg. Sedan dess har jag varit en flitig konsert- och kyrkosångare, och även infört Wienerlieder i nordvästra Skåne.

Senaste kommentarer

04.04 | 17:30

Fler dog,självklart att välja dig till officiant vid två närståendes begravningar.Åter djupt berörande, invävt i din otroligt vackra sång, inkännande ord. TACK!

27.02 | 05:24

Annika har en fantastiskt vacker sopranröst och dessutom är Annika väldigt rolig att jobba tillsammans med!! Alltid lika glad och positiv.

14.05 | 13:48

Hej Susanne! Förlåt att det dröjde, men din dotter är såklart hjärtligt välkommen! Ring mig på tel 0768714983 eller maila till diskant@live.se så löser vi det!

30.04 | 18:09

Lycka till Annika, det är Du värd!